juli 2019

Het bloedtransfusie-laboratorium van het Klinisch Chemisch en Hematologisch laboratorium en Trombosedienst (KCHL) in het ETZ is geaccrediteerd op basis van de norm ISO 15189.

Dit betekent dat het bloedgroepentransfusie-laboratorium voldoet aan de specifieke eisen die gelden voor kwaliteit en competentie in medische laboratoria. 
Het bloedtransfusie-laboratorium van het KCHL verzorgt de bloedvoorziening en bevordert de transfusiegeneeskunde zodanig dat wordt voldaan aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid én ondersteunt bij het verbeteren van de patiëntenzorg.

Uw bloed? Dat rijdt met BMW-technologie door de robotstraat van het ziekenhuis. Vandaag, 4-7-2019 staat er een interview met Bert Westerhuis hierover in het BD

TILBURG - Talloze ‘autootjes’ vervoeren dagelijks ruim vierduizend buisjes bloed en andere menselijke vloeistoffen door het laboratorium van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Soms is het even filerijden. Maar de robotstraat zorgt voor een enorme tijdwinst, zegt klinisch chemicus Bert Westerhuis.